Visszér – tünetek, kezelés

Varikoznae betegség, is ismert, mint a visszér, a lábak kiterjesztése, nyúlás, a felületes vénák az alsó végtagok eredményeként zavar capnia a személyzet.

Visszér (visszerek) az egyik leggyakoribb betegség az erek. A csak akkor fáj, emberek, nyilvánvaló, hogy a kapcsolat spravania durva. Egyes szerzők szerint, 1/3-a a Föld népessége fáj a visszér a lábon. Gyakran szenvednek nő.

foto15Számos oka van, hajlamosító tényezők vezetnek a visszér a lábon: veleszületett gyengesége az izmos réteg a vénás fal részeként az általános alkotmányosan a gyengeség, a kötőszövet; néhány lapni fejlődési rendellenességek; arteria-vénás-vénás söntök; endokrin betegségek a terhesség ideje alatt; degeneratív változások, illetve gyengesége az érfal, akkor fordul elő, a korral.

Családi predisposici is láttam, mint egy fontos tényező, a visszerek kialakulását. Az esemény elsődleges (esszenciális) visszerek játszani más tényezők, mint például a hosszú orthostatism (maradjon függőleges), illetve a megnövekedett wydrukowano nyomás bizonyos szakmák, valamint a relatív obezdwijivanie lejárt a modern élet automatizálás. Másodlagos visszér nem az eredmény a mélyvénás trombózis.

A tünetek a visszeres lábak

Nehéz vízelvezető vénás vér magas gravitációs nyomás a függőleges helyzetben, vagy jelenlétében hajlamosító tényezők fokozatos kiváltására klapna kudarc, hol a vér áramlását a vénákban a nyomás növekszik. Ez a vénás vérnyomás hatására fokozatosan elégtelenség (hiba), illetve collaterality (obchodna) vénák. Ha mozog a láb izmait, váladékozó része a vénás vér, amely a betegek átmeneti mentességet kapni, de hosszan tartó, álló helyzetben, egy részét vénás vér visszatért feltételeit, valamint a vérellátás, a táplálkozás, a szövetekben.

Varikoznae a betegség fordul elő, a két szakaszból áll. A színpadon nyújtott hosszú ideig nem lehet panasz. A színpadon a dekompenzáció, vannak azonban specifikus tünetek, visszerek: könnyű moremost, fejfájás, tompa fájdalom a láb, különösen hangsúlyos az alkony, duzzanat a boka körül, amely eltűnik, miután egy éjszakát. A fejlettebb szakaszában a betegség varikoznae jelenik meg tropicna változások az alsó harmadik a lábát, ami zavart vérellátás, a táplálkozás, a szövetek – először foltos, akkor diffúz barna pigmentáció, ritkuló, a bőr tömítés podnozhiya. Egyéb tünetek a visszerek megjelenése viszketés, stasis dermatitis, sőt, ekcéma, generalizált. A terület körül a boka (maiolica) táplálkozási módosítások a legtöbb hangsúlyos ad okot, hogy T. Granat varikoznae fekélyek, hogy nagyon nehéz gyógyítani.

Ha figyelembe vesszük, megvizsgálta a beteget könnyű felismerni a visszér. Fontos, hogy a diagnózis a betegség varikoznae, hogy erősítse meg nyilvánvalóság a mély vénás hálózat állapotát capnia készülék felülete, perforatrice, mély vénák. Erre a célra számos klinikai minták vizsgálati:

  • A minta Hackenbruch (Hackenbruch) – köhögés, a helyes álláspont, ha egy kiesés (elégtelenség), a szelep V. saphena magna (nagy felületi vénák), fordított hullám, ott palermaa kezét visszeres megváltozott vénák nagy távolságokra.
  • Palpatorno-percusionista minta Schwarz (Fekete) – függőleges helyzetbe az ujját percutere (menetes), egy kicsit a v. saphena magna (nagy felületes vénák) a területen a száját, miközben az ujjai a másik kezét, Palmira hátra hullám.
  • A minta Trendelenburg (Trendelenburg) vízszintes helyzetben, az ujj, a száj, a v gomb megnyomásával. saphena magna a fossa ovalis, akkor beteg lesz. Normális erek, hogy töltse ki körülbelül 30 másodpercig. alulról felfelé. Amikor eltávolítja a nyomás után azonnal, amely a beteg, ha a szelepek jól működik vénák a vért, de ha insuficiente, Bécs mhnovenno, hogy pótolja miatt fordított a vér áramlását.

A fenti három minták létrehozására alkalmas szelepek a felületes vénák.

Vannak olyan minták, amelyek bizonyítják elégtelenség (hiba) perforatrice vénák meg a helyét:

  • A minta barrow-Sheynis – érintett láb emelkedik. Ebben a helyzetben, verem a három smarhome érszorítót a felső harmada, a comb, a fenti, valamint a térd alatt. Miután a helyesbítés, a beteg, ha valahol között tourniquette történik készült, visszér, ez arra utal, hogy van-elégtelenség.
  • A minta Pratt (Pratt) – a vertikálisan, hogy emelje fel a lábait, namataba rugalmas pólya a láb, hogy az alap a comb felett, hogy szükség Esmarch kötést érszorító. A beteg áll fel a kötést, lassan fejlődő, mint megfigyelni a megjelenése a kitágult vénák. Ez jellemezte az utolsó kötés, illetve továbbfejlesztése. Még pontosabban behatárolni insuficiencia perforante visszerek, ha megkezdése után 1-2 tekercsek az első kötés alatt smarhome kihasználni, hogy a start egyidejűleg kanyargós újabb kötést az ellenkező irányba — a bázis a comb le úgy, hogy a kettő között a kötést, hogy ingyenes, csak egy kis része a bőrt.

A nyilvánvalóság mély vénák telepedett le is egy pár mintát.

  • A minta Dalby – Pertes (Delbet – Perthes) – egyenes, de jó, hogy találkoztunk vénák, a comb kerülnek turinici, majd a beteg mozog, 5-10 percre, amíg a visszerek eltűnik, akkor van egy jó nyilvánvalóság a mély vénák.
  • A minta Mayo – Pratt (Mayop – Pratt)–, hogy emelje fel a lábát, hogy eltorzult a lábujjak, a combján, a feszes, rugalmas pólya. A beteg járni 20-30 perc, Amikor a nyilvánvalóság mély vénák, jól tűri a kötést, s ha akadály is tapasztalható erős razryada fájdalom.

foto16

Kezelés, visszér a lábon

Visszértágulat kezelése elsősorban sebészi. Ellenjavallatok csak nagyon idős betegek szenvednek más súlyos betegségek, a terhes nők. A Modern műtéti kezelés varikoznae betegség az, hogy távolítsa el minden attól függ, véna saphena minden ágai visszeres változott insuficiencia perforant ereiben. Használt műtét az úgynevezett “Stripping”.

Az elv a következő: alapvetően hip v jelenik meg. saphena magna (nagy felületes vénák). Között ötvözetek, Peresvet minden ágai ezen a területen, majd prerana nagyon véna előtt a gyülekezés a társasági Bécs. Mielőtt a belső Maley, outprepare a legtöbb distinet a végén a véna, ahol a lumen a vénába beadott egy speciális elszívó. Előre megjelölt visszeres ágak, perforant vénák eltávolítása kis külön hosszanti bőr metszés. Végezetül eltávolítja a teljes véna alulról felfelé. Operanet test bintawa egy rugalmas pólya.

Ugyanúgy működött, kis felületi vénák (v. saphena parva). Egy jól sikerült a műtét, az eredmények nagyon jók. Visszaesés csak rossz Liverani a collaterali főleg a csípő, bontatlan, naritasan insuficiente perforant ereiben.

A kezelés, visszér a lábon lehet kapcsolva, scleroderma terápia. Amikor a vegyi anyag okozza a vérrögképződés a vénákban, aseptical gyulladásos folyamat későbbi feledést (akadály), a lumen a véna. Mint független módszer sklerosiruta terápia használt korlátozott esetekben a kis, szétszórt visszér, vagy kiegészítéseként sebészeti kezelés. Lehet használni a különböző scleroderma anyagok.

Amikor patietn, amely ellenjavallt sebészeti kezelés, visszér a lábon, scleroderma terápia alkalmazható venotonizirutee gyógyszeres kezelés, a tünetek enyhítése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Scroll to top